Самодейци от Тараклия на „Златната гъдулка“

0

Самодейци от район Тараклия в Молдова се очаква да се включат в тазгодишното 53-то издание ва фолклорен събор „Златната гъдулка“, съобщиха от общинската администрация в Русе.

Българската общност бе поканена да се включи в самодейния форум от кмета Пенчо Милков по време на посещението в Русе на техния председател Иван Паслар.

Тази година фестивалът ще се проведе на 4 юни на открита сцена в Парка на младежта. Срокът за записване на желаещите да се включат в конкурсната програма е 19 май. То става имейл r.karagyozova@ruse-bg.eu . Телефоните за контакти са: 082/506 505, 082/506 506, 0887 686 136.

Съборът е с конкурсен характер и на неговата сцена се представят стотици изпълнители – певци, музиканти, танцьори, разказвачи на предания, легенди, гатанки и приказки, инструментални групи и групи за народни обичаи, представящи традиционен български фолклор.

Участниците се оценяват от професионално жури, което присъжда следните награди: голяма награда за цялостно представяне – приз „Златната гъдулка“, придружен от грамота и парична награда, както и колективни и индивидуални награди (I, II и III), придружени от грамоти и парични награди.

Регламентът и формулярът за участие във фолклорния събор можете да намерите ТУК.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук