Шивашка фирма квалифицира работниците си по европроект

0

Това съобщи  пред журналисти Антоанета Антонова, собственик на една от успешните фирми за конфекция не само в Русе, но и в страната, при отчитане на реализиран европроект, чрез който 90 % от персонала е преминал квалификационни курсове на обучение. Проектът за обучение на персонала е бил реализиран съвместно с Гимназията по облекло „Недка Иван Лазарова“.

Българските предприятия са конкурентноспособни в бранша заради качествената и евтина услуга, която предлагат и затова издържат на предизвикателствата в бизнеса, категорична бе Антонова. По думите й, тайната на успеха не е само в качествената услуга, а също и в непрекъснатото модернизиране на техниката и адекватно обучение на персонала. До момента фирмата е успяла да обнови производствените помещения и да закупи модерни машини, като са работили по шест европейски проекта.

Директорът на гимназията по облекло пък съобщи, че учебното заведение е отличено с „Голямото отличие“ на Министерството на образованието и науката за 2013 г.

Учебното заведение съобщи още една добра новина за русенското образование.

Ясно е, че образованието и бизнеса трябва да вървят ръка за ръка не само защото това е единственият начин за подобряване на качеството на работа, но и за да останат българските шивашки фирми конкурентноспособни на международния пазар.