Шофьор от област Велико Търново натрупа глоби за 10 000 лв.

0
61
Шофьор от област Велико Търново

Шофьор от област Велико Търново постави рекорд с неплатени глоби за 10 000 лв., съобщиха от КАТ в старата столица. Общо регистрираните нарушения по пътищата от началото на годината са над 24 000.

Хиляди фишове и актове са издали служителите на МВР от началото на годината в област Велико Търново. 712 са заповедите за принудително отнемане на свидетелства за управление на нарушители, които не са си платили глобите.

„Имаме рекордьори с неплатени глоби над 5, 6, и 10 хиляди лева. Имаме и такива с много малки глоби от 5, 10 и 20 лева. Но за всеки един се издава такава заповед. Глобени са 39 водачи, неспазващи предимството на пешеходни пътеки. През същия период на изтеклата година санкционираните пешеходци са били 174“, каза началникът на сектор „Пътна полиция“ – главен инспектор Атанас Атанасов.

Близо 10 000 са заснетите нарушители с камери в област Велико Търново. 1400 от тях са маркирани с новата преносима система за засичане на висока скорост. В същото време нарушенията се контролират и с 6 монтирани камери на полицейски патрулки. Сериозни мерки са предприети и за намаляване на произшествията при пешеходните пътеки.

Над 60 са били заловените водачи, при които е установено, че са се качили дрогирани зад волана.