След 21 декември ограниченията ще отпадат постепенно

0

Повечето членове на кабинета са с нагласата за постепенно, а не рязко отпадане на мерките срещу коронавируса след 21 декември, заяви социалният министър Деница Сачева. Според нея обсъждането на мерките тепърва предстои.

Здравният министър се обяви за запазване на по-строгите мерки и след 21 декември

„Нямаме повод да сме големи оптимисти. Да, имаме известно овладяване на смъртните случаи, но тенденциите са крехки, за да отпуснем напълно мерките“, заяви Сачева пред Нова телевизия.

Как точно ще се отпускат мерките, не е ясно. Премиерът Бойко Борисов настояваше на 21 декември да заработи всичко. Здравният министър Костадин Ангелов обаче заяви, че ще иска мерките да се запазят и след тази дата. Позицията му доведе до остра реакция от страна на ресторантьори и хотелиери, които предрекоха масови фалити и съкращения, ако не работят по празниците.

Хотели и ресторанти плашат с масови фалити и съкращения

Миналия месец безработицата е била ниска, около 6,7%, каза Сачева. Тя обаче прогнозира, че през декември нивата й ще се покачат.

Министърът каза още, че във втората фаза на ваксинацията са планирани имунизации на около 25 хил. души – настанени в социални домове и персонал в тях.

Какво означава информирано съгласие при ваксина? Кой носи отговорност при усложнения?

„Ще се ваксинирам. Промених мнението си, след като се запознах с някои факти около ваксината. Първоначално мислех, че трябва да бъда по-внимателна.Никога не съм била против ваксините. Специално за тези ваксини се колебаех, получих повече информация и съм по-склонна вече“ , каза Сачева.

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили