След репортаж на TВН ремонтираха Присовските завои

0

След репортаж на TВН опасните банкети на така наречените Присовски завои край Велико Търново вече са ремонтирани, увери се на място наш екип.

Присовските завои са един от най-опасните участъци по международния коридор Русе – Велико Търново – Свиленград. Миг невнимание може да се окаже фатален, а разбитите банкети бяха предпоставка за тежки инциденти. След репортаж на екипа ни, от Областното пътно управление бетонираха пропадналите участъци.

Въпреки ремонта обаче, трасето остава сред най-опасните заради несъобразената скорост на голяма част от шофьорите.

В област Велико Търново има близо 1000 километра републиканска пътна мрежа. За съжаление, голяма част от пътищата са в тежко състояние. Все още не е започнало и просветляването по основните артерии, които са обрасли с растителност. Не е оправена и хоризонталната маркировка.

„В момента се извършва този вид дейности и се прави хоризонтална маркировка на републиканската пътна мрежа и се просветляват участъците“, заяви началникът на ОПУ – Велико Търново инж. Петя Каразахова.

А относно хроничния недостиг на средства за основни пътища и лошото състояние на тунелите по пътя за Русе инж. Каразахова каза, че АПИ е запозната с проблема и се търсят средства за постигане на положителен резултат.

Републиканската пътна мрежа в област Велико Търново е сред най-дългите в цялата страна. Много от трасетата обаче се нуждаят от спешен ремонт.