Снежна седмица и захлаждане

0
Снежна седмица и захлаждане

Почти цялата следваща седмица се очертава снежна, макар че валежите ще са слаби. Не се очаква натрупване на значителна снежна покривка.

Това показва прогнозата на метеоролозите от НИМХ към БАН. Днес с умерен, след обяд и временно силен северозападен вятър ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще започнат да се понижават. До вечерта валежите ще обхванат по-голямата част от страната, но ще са предимно слаби: в равнините от дъжд, в планинските райони – от сняг. Максималните температури ще бъдат между 3° и 8 градуса.

Във вторник и сряда ще е без съществени валежи, само на места, главно в Североизточна България, предбалкана и планините ще превали слаб сняг. Над западната половина от страната ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

През нощта срещу четвъртък вятърът чувствително ще отслабне и ще се ориентира от югоизток, а през деня в четвъртък в Източна България и ще се усили. От югозапад ще започнат нови валежи, предимно от сняг, на изток временно ще има и дъжд. Валежите бързо ще обхванат страната, на места за кратко ще са интензивни, но още през нощта срещу петък ще спрат.

В петък ще е студено и предимно облачно, почти без валежи. През почивните дни в Източна България вятърът отново ще се усили, отначало от югоизток, после от изток; температурите ще се повишат. Ще вали дъжд, на повече места в източната половина от страната.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили