Спирането и престоя на МПС от „Охлюва“ до бул. „Хр. Ботев“ в Русе са забранени

0

Община Русе постави пътни знаци, забраняващи спирането и престоя на моторни превозни средства по бул. „България“ в посока Дунав мост в участъка между пътен възел „Охлюва“ и пътен възел „Христо Ботев“.

Решението се налага във връзка с образувалите се километрични опашки от тирове в района. Разположени в най-дясната лента, те прекъснаха връзката на тролейбусите на „Общински транспорт Русе“ ЕАД с контактната мрежа и напълно блокираха достъпа им до спирките и гражданите.

Това доведе до закъснения на някои от линиите, нередовното им  изпълнение и редица неудобства за русенци, за които Община Русе поднася своите извинения.

Веднага след установяването на проблема, бе организирано извънредно неприсъствено заседание на Комисията за организация и безопасност на движението, на което бе взето решение за разполагането на пътните знаци. В спешен порядък те бяха изработени от Общинско предприятие „Комунални дейности“ и целта е след поставянето им да не се стига до повторно усложнение на пътната обстановка.

Във връзка с ежедневното преминаване на над 3 хил. тежкотоварни автомобили дневно през Русе, общинското ръководство изпрати писмо до министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев. На работна среща миналия петък той пое ангажимент да представи пред колегите си от Министерски съвет предложението на кмета Пенчо Милков опашките от камиони да бъдат равномерно разпределяни във вътрешността на страната посредством координация между компетентните органи на вътрешното, регионалното и транспортното министерство в лицето на Полицията, АПИ и ДАИ.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук