Станишев: Тук сме, за да дадем кураж на правителството, Орешарски не се качи на Бузлуджа

1

buzludga05Вместо това той изпрати „поздравителен адрес“ към социалистите, събрали се на традиционния партиен събор на връх Бузлуджа. В обръщението, прочетено от военния министър Ангел Найденов, който извини отсъствието на премиера със служебни ангажименти, Орешарски подчертава, че „демокрацията повелява премиерът да следва волята на мнозинството, което подкрепя работата на правителството“.

buzludga03В словото си пред присъстващите, които от партията изчисляват на 50 000 души, докато полицията преброи около 35 000, председателят на БСП Сергей Станишев повтори тезата си, че правителството няма да подаде оставка. По думите му, на Бузлуджа имало толкова много социалисти, че историческата поляна не ги побирала и „много са се изтеглили в гората и тя ги поглъща”.

buzludga04С въодушевление от „силата на този свещен магически връх”, Станишев декларира: „Тук сме, за да дадем кураж на правителството и Пламен Орешарски!”.

На събора Станишев продължи линията на поведение на управляващата коалиция, която оправдава всички свои погрешни решения със социалните мерки, предприети от кабинета „Орешарски”. Симпатизанти окуражиха лидера си със съвети: „Никакво отстъпване!” В отговор той обясни, че „на Бузлуджа черпят сила от извора, търсят мъдростта на техните предци, решение на проблемите, пред които е изправена България”.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. А бе другари комунисти,що не си останете завинаги на Бузлуджа? Живейте си там във ваше, самостоятелно общество! Да ама ще умрете от глад ,каквито сте мързеливи и ще проибете жените си взаимно,каквито сте развратени! Вие не сте за ДЕМОКРАЦИЯ!Там сте създадени,там ви е църквата с петолъчката,там ви е и чинията,с която може да излетите към още по-светло бъдеще,а защо не и към небитието!Дано се затриете !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук