Три служби охраняват едновременно Гешев

0
Снимка: БГНЕС

Цели три служби охраняват едновременно главния прокурор Иван Гешев. Това са МВР НСО и Бюрото за защита на свидетели, което е на пряко негово подчинение. Информацията бе съобщена от вътрешния министър Бойко Рашков.

Главният прокурор живее в държавна в вила в правителствения комплекс
„Бояна. Периметърът на резиденцията се охранява от НСО. Отделно от това това има сключено споразумение с МВР, по силата на което полицаи от Шесто РПУ редовно патрулират редовно около комплекса, за да следят за съмнителни лица. За личната му охрана се грижи Бюрото за защита на свидетели.

Гешев не успял да обясни добре акцията в президентството

„Ако някой смята, че българският главен прокурор се охранява само от това Бюро, създадено заради неговата личност и тяло, дълбоко греши. Той, за разлика от всеки един главен прокурор преди него, единствено той, благодарение на своите близки отношения с политическата власт, се е настанил в държавна резиденция, която е за други длъжностни лица“, заяви Рашков и се закани да прекрати споразумението с МВР.

Гешев многократно е заявявал, че няма доверие на НСО и е намеквал, че тази служба може да носи само чанти. Той е заявявал, че това го умее и сам.

Бюрото по защита, което командва е сред най-секретните структури в държавата. Миналото лято негови служители влязоха в президентството, за обискират кабинети. Гешев отрича това да е било нахлуване.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал