Училище за родители закрива Световната седмица на кърменето в Русе

0
Училище за родители

С Училище за родители ще завърши Световната седмица на кърменето в УМБАЛ-Русе, съобщиха от здравното заведение.

То ще се проведе в конферентната зала на АГ-комплекса на 08.08. от 13:00ч., както всеки втори вторник на месеца. Този месец акцентът ще бъде именно кърменето, като ще има и практическо упражнение за бъдещите майки относно кърменето, лекция от Ла Лече Лига, както и присъствие на представители на фирма за вземане и съхранение на стволови клетки. Записванията стават на регистратурата на АГ-комплекса или на тел.: 082/887511, имейл: roditeli@hospitalruse.org.

По повод Световната седмица на кърменето УМБАЛ-Русе АД проведе няколко инициативи. Едната беше Ден на отворените врати. 15 бъдещи майки и татковци бяха разведени из отделните структури на АГ-комплекса от Даниела Лютакова, квалифициран консултант по кърмене и бъдеща акушерка. По този начин те се запознаха с пътя на бъдещата майка от приемането, раждането, престоя в отделението до момента на изписването им с новороденото.

В изложбата на АГ-комплекса на болницата по случай Световната седмица на кърменето се включиха 12 майки, чиито деца са проплакали за първи път тук при нас. Специален акцент в изложбата бе и историята на една майка и нейното преждевременно родено бебче. Днес той вече е здрав 10-месечен юнак, който все още обича много кърмата на мама! Чрез изложбата на кърмещите майки УМБАЛ-Русе подкрепи тазгодишното мото „Подкрепяме кърменето заедно“!

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили