Ударно: Пръскат срещу комарите сутрин и вечер

0
Днес започва пръскането срещу комари

През следващите два дни 21 и 22 юни ще се провежда ударна дезинсекция срещу комарите на територията на Русе.

Това стана ясно след среща на кмета Пенчо Милков  с Георги Георгиев – управител на фирмата изпълнител по договора за дезинсекция „САНСИ“ ООД. През тези два дни ще се пръска по два пъти дневно – сутрин и вечер.  Третиранията ще започнат в 4:00 ч. сутринта и вечерта в 20:30 ч., като за целта ще бъдат използвани всички налични специализирани автомобили.

По думите на управителя на „САНСИ“ трудностите с овладяването на популацията на комарите са свързани най-вече с липсата на средства за ларвицидно третиране, които тази година не бяха отпуснати от държавата. Според Георги Георгиев следващата седмица предстои подписване на такъв договор, по думите му, тези действия са закъснели. Интензивните валежи през последните седмици, както и ниското ново на р. Дунав, също са оказали своето влияние.

По повод появилите се съмнения относно качеството на използвания препарат Пенчо Милков настоя за строг контрол относно веществата, които се използват при третирането, както и тяхната консистенция. В тази връзка в ранните часове на утрешния ден, за да инспектира процеса на пълнене на резервоарите, както и самото третиране, на сборния пункт, който се намира на ул. „Св. Димитър Басарбовски“ №40, ще присъства и кметът на Община Русе.

Местната администрация е изпратила и официално писмо до Община Гюргево за синхронизиране на обработките срещу комари.

 

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук