В Иваново и в Сливо поле преизбраха председателите на Общинските съвети

0
341
В Иваново и в Сливо поле преизбраха председателите на Общинските съвети

Новоизбраните съветници в Иваново и в Сливо поле преизбраха председателите на общинските съвети.

Това стана ясно след провеждането на първите заседания на новите общински съвети в двете общини. Начело на Общинския съвет в Иваново ще бъде Мариян Драшков, а в Сливо поле -. Илиян Иванов. В работата на заседанията взеха участие областният управител на Област Русе Галин Григоров и заместникът му Свилен Иванов.

„Предстоят Ви четири години, в които ще трябва да докажете на жителите общината, че са направили правилния избор! Призовавам Ви да работите заедно и в диалог, защото хората вярват и разчитат на Вас, че ще вземете най-правилните решения за просперитета на общината! Успех!“ каза Григоров пред новоизбраните общински съветници и кметове.

В общинския съвет на Община Сливо поле влизат 17 общински съветници, като 10 от тях са от ПП ГЕРБ, 4-ма от ПП Движение за права и свободи и 3-ма от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ. За кмет на общината беше преизбран Валентин Атанасов от ПП ГЕРБ. Всички останали кметства от общината също ще бъдат управляван от кметове от ПП ГЕРБ, с изключение на Борисово, където за кмет е избран Иван Михов от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

В Община Иваново в селата Красен, Сваленик, Тръстеник и Щръклево за кметове са избрани съответно Йорданка Чурова, Николай Димков, Атанас Атанасов и Цветелина Михайлова от ПП ГЕРБ. За кмет на Пиргово е избран Стефан Барбуков от ВМРО – БНД, а за кмет на Мечка Мая Кьосева от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

В местния парламент влизат общо 13 общинска съветника, като 8 от тях са от ПП ГЕРБ, 4-ма от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ и 1 от ВМРО – БНД.