Япония се готви да евакуира гражданите си от Судан

0

Министерството на отбраната на Япония започна подготовка за евакуация на своите граждани от Судан на фона на смъртоносни битки, каза високопоставен правителствен говорител в сряда.

Външният министър на Япония поиска от министъра на отбраната да използва самолета на Силите за самоотбрана за евакуацията, каза главният секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно.

„Правителството ще продължи да прави всичко възможно, за да гарантира безопасността на Япония, включително и евакуацията на японските граждани, в тясно сътрудничество с Г-7 и други големи страни“, каза Мацуно.

Понастоящем гражданиите в Судан са били около 60 души, каза Мацуно пред репортери, добавяйки, че правителството е успяло да се свърже с всички тях и никой от тях не е ранен.

Силна стрелба разруши 24-часовото примирие в Судан във вторник.

Боевете между армията и паравоенните Сили за бърза подкрепа (RSF) са убили най-малко 185 души и са ранени повече от 1800, каза пратеникът на ООН Фолкер Пертес на фона на въздушни удари и боеве в Хартум и междуособици в Судан.

Smoke rises from burning aircraft inside Khartoum Airport during clashes between the paramilitary Rapid Support Forces and the army in Khartoum, Sudan April 17, 2023. REUTERS/Stringer
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук