Здравният министър уволни ръководството на болница „Лозенец“

0
Снимка: БГНЕС

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров е сменил ръководството на болница „Лозенец“. На мястото на сегашния директор проф. Любомир Спасов застава доц. Радосвет Горнев. Другите двама нови членове на управителния съвет са адвокат Ивиян Симеонов и Орлин Недев.

Смяната в болница „Лозенец“ идва ден след като Кацаров изнесе шокиращи данни за незаконни трансплантации там. Другата причина са съмнения за източване на здравната каса чрез фалшиви хоспитализации на пациенти.

Според Кацаров в правителствената болница са трансплантирани органи от живи пациенти от Украйна и Молдова на болни от Япония и Израел, които са се представяли за техни роднини. Трансплантация на черен дроб е извършена на висши държавен чиновник, който е прередил останалите чакащи в листата.

Здравният министър обвини болница „Лозенец“ в незаконни трансплантации

„Аз име на пациент няма да кажа, не е етично. По-интересно е кой е наредил. Не е ясно точно кой е наредил, но според мен са няколко човека в държавата, които е възможно да го направят – министър-председател и министър на здравеопазването. За да нареди някой през изпълнителна агенция „Медицински надзор“ точно този човек, който е четвърти в листата и който изобщо не е бил в списъка за спешност, вероятно става въпрос за много висше държавно ниво. Не може да се обвинява самият пациент. Човек в такова състояние търси всякакви възможности“, заяви в петък пред БНТ зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

Междувременно от болница „Лозенец“ пуснаха изявление всичко, което са правили, е било законно.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили