Зимна приказка, по мотиви от „Замръзналото кралство“

Зимна приказка, по мотиви от „Замръзналото кралство“ пресъздават на Ледения фест

Автор:
4 дек. , 2017  

Зимна приказка, по мотиви от „Замръзналото кралство“, ще бъде темата на фестивала на ледените фигури “Русе Айс фест”, съобщи директорът на общинската дирекция “Хуманитарни дейности” в Русе Ирена Петрова.  Участие в тазгодишното, четвърто издание на фестивала ще вземат десет скулптори от шест държави. Началото ще бъде поставено на 15 декември тази година.

През тази година един от световните фестивали в Берлин е променил своите дати и е навлязъл в датите на русенския. Скулптори, които са искали да участват в русенския, ще го сторят и ще дойдат направо от Берлин, въпреки малкото време за работа с леда тук. Те ще свършат до Бъдни вечер, а кураторите ще приключат на 26-и декември. Експозицията ще се открие на 23-ти, когато ще бъде церемонията на награждаването, каза още Ирена Петрова.

Скулпторите ще творят на тема “Зимна приказка в Русе” в специална мобилна зала с леден генератор, в която фигурите да се запазят дълго време. Те започват работа на 15 декември на закрито в специално пригоденото помещение до хотел „Дунав плаза“.

Във вечерните часове работата им ще може да се наблюдава и от разположен пред залата голям видео екран. Публиката ще види леден карвинг на живо, а паралелно с това ще работи в продължение на 2 месеца и леден бар. Подготвена е атрактивна артистична програма.

“Русе Айс фест” е част от традиционния Коледно-новогодишен фестивал на общината, чието официално откриване ще бъде поставено със запалването на светлините на 13-метровата елха в центъра на града.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.