„Златните рибки“ на Фондация „Александър Русев“ с нови отличия

0

Децата от Фондация „Александър Русев“ се справиха блестящо на Втория национален турнир по адаптирано плуване, който се проведе на 16 юни в град Варна.

Плувният комплекс „Приморски“ посрещна близо 70 състезатели от Варна, Габрово, Трявна и Русе, които се надпреварваха в дисциплините 25 метра демонстративна серия, 25 метра свободен стил, 50 метра свободен стил, 25 метра бруст, 25 метра гръб, 50 метра гръб, 25 метра бътерфлай, 50 метра бътерфлай, 100 метра съчетано плуване и 100 метра смесена щафета.

Златните рибки на Илиян Русев – Скури бяха невероятни във водата и успяха да завоюват общо 33 медала, от които 12 златни, 7 сребърни и 14 бронзови, както и златната купа на 100 метра смесена щафета. Най-големият подарък за децата обаче не са медалите, а самото преживяване и възможността да вземат участие в турнира, организиран от Спортен клуб „Плувай с мен“ – гр. Варна.

По време на цялото състезание в подкрепа на децата бяха освен председателят и основател на Фондация „Александър Русев“ Илиян Русев – Скури, Ивелин Иванов от Ученическа спортна школа и Берна Велинова. Родителите на всички деца изказват благодарност и признателност към треньорския екип за труда, усилията и доброто и професионално отношение.

Инициативата за адаптирано плуване е продължение на водната рехабилитация и цели детето да развива максимално своя дихателен и ментален потенциал. Скури мечтае скоро и в Русе да бъдат организирани подобни състезания за децата със специални потребности и това да се случи в бъдещия Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения.

Напомняме, че всеки, който желае, може да подкрепи каузата на следните сметки:

Банкова сметка на Фондация „Александър Русев“

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 – лева

IBAN: BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 – евро

Дарения чрез paypal:

info@alexander-rusev.com

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук