Още един бизнесмен се оплака от натиск пред комисията на Манолова

0

Втори бизнесмен се оплака от натиск и рекет пред комисията по ревизия на управлението на Бойко Борисов, оглавявана от Мая Манолова. Миналата седмица Светослав Илчовски обяви, че е бил пирнуден да участва в схема за изкуствено увеличаване на оборота на фирмата „Градус“, собственост на Иван Ангелов. Той твърди, че Ангелов е изключително близкък до премиера и дори е платил на плеймейтка да го обслужи. Илчовски на два пъти бе изслушван от комисията. Самият Ангелов потвърди, че е в близки отношение с Борисов, но отрече всичко останало.

Изслушването на Илчовски се превърна в парламентарен цирк (видео)

В понеделник комисията изслуша един от най-големите зеленчукопроизводители у нас – Павел Стоименов, който работи в региона на Стара Загора. Той обяви, че е бил принуждаван да плаща много ниски ренти от картел, свързан с Ангелов. По думите му картелът се наричал Г-8 и бил образуван под ръководството на Ангелов.

„Ние бяхме принудени да плащаме изкуствено ниски ренти, да не купуваме земеделска земя. Офисите ни бяха запалени, беше запалена къщата на една от служителките ни“, заяви Стоименов.

Той допълни, че заедно с брат му играели по правилата на картела и плащали по не повече от 20 кг. рента на декар. През тази година искали да дават по 150-200 кг рента и веднага при тях дошли „емисарите на Ангелов“.

Плеймейтка заплаши със съд всеки, който я свърже името й с Борисов

Един от тях им заявил: „Момчета, този път ще намажете оловото“. Искали от тях да продадат земята си.

Стоименов твърди още, че негова фирма е била открадната по електронен път чрез подмяна на ръководството пред Агенцията по вписванията. След това не получил никакво съдействие за решаване на проблема.