Освещават отделение “Диализно лечение”, оборудвано със средства от Фондация „Игнат Канев“

0
200
„Диализно лечение“

Новата пациентска част на отделение „Диализно лечение“ ще бъде осветена в четвъртък, 17 октомври, съобщиха от Университетската болница “Канев” в Русе. Разширението и ремонта са извършени изцяло със средства в размер на 500 000 лв., дарени от фондация “Игнат Канев”. Отделението обслужва 143 пациенти на 24 диализни поста. Болните са от областите Русе, Разград и Силистра, има и чужденци.

На освещаването се очаква да присъстват големият канадски бизнесмен с български произход и дарител, както и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Апаратурата и оборудването в отделението на стойност 600 000 лева са осигурени от Министерството на здравеопзването. Двама местни бизнесмени също са помогнали, като са закупили и дарили два от апаратите за хемодиализа.

От болницата припомнят, че това е четвъртото дарение от името на благотворителна фондация “Игнат Канев” в полза на лечебното заведение. Общата сума на даренията е близо 2 милиона лева. През септември 2016 г. беше изградена детска площадка в двора на болницата. През септември 2017 г. беше открито новото педиатрично отделение, а година по-късно бе осветено и новото отделение по трансфузионна хематология.