Парламентът пак ще се занимава с ревизия на Борисов и с „Росенец“

0
Снимка: БГНЕС

В първия работен ден на новия парламент бяха внесени предложения за създаване на няколко временни комисии. Сред тях е такава за ревизия на предишното управление на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Изслушването на Илчовски се превърна в парламентарен цирк (видео)

Подобна комисия имаше и в предишния парламент. Неин председател бе Мая Манолова. Именно там агробизнесменът Светослав Илчовски разказа, че е бил помолен да участва в схема за изкуствено създаден оборот на фирмата „Градус“, собственост на бизнесмена Иван Ангелов. Според Илчовски той е много близък до бившия премиер. Бизнесменът разказа и кой е подарявал златни кюлчета на Борисов, както и коя е тайнствената „Мата Хари“, снимала спалнята на бившия министър-председател.

Освен за комисия по ревизия има предложение и специална анкетна комисия по казуса „Росенец“. Скандалът около лятната резиденция на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган започна през миналото лято, след като охранители от НСО изгониха от плажа съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов.

Ива Митева е председател на новия парламент

С промени в Закона за НСО пък се предлага да отпадне привилегията специализиран транспорт за бивши премиери и председатели на парламента, за членовете на Конституционния съд, кмета на столицата и главния прокурор.

Депутатите вероятно няма да имат лятна ваканция. Такова предложение ще бъде направено от председателя на парламента Ива Митева.