Президентът прие мандата. ИТН намери нов правосъден министър (видео)

0

Президентът Румен Радев прие изпълнения мандат от кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов. Той пожела на партията успех.

Само за няколко часа от ИТН успяха да намерят нов министър на правосъдието – това е адвокатът Иво Атанасов.

Това е единствената промяна в кабинета. Атанасов бе номиниран, след като в петък стана ясно, че от поста се е отказал Момчил Иванов.

Иначе структурата и съставът на министерския съвет се запазват както бяха обявени. В кабинета ще има двама вицепремиери – на вътрешните работи Петър Илиев и на външните – Ради Найденов.

От ИТН не се отказват от кандидатурата на Илиев, макар срещу него започна проверка дали е преписал научен труд на своята колежка Наталия Киселова.

Кандидатът за правосъден министър на ИТН се отказа

„От опит знам колко е трудно да се състави кабинет, да се привлекат почтени хора с ясни граждански позиции, с необходимите експертиза, опит и визия за развитие на хора, които могат да се сглобят в единен и ефективен кабинет. Надявам се, че сте успели в тази нелека задача. Надявам се също така, че продължавате в открит и конструктивен диалог в НС да търсите необходимата парламентарна подкрепа, обединени от общи цели и приоритети в интерес на българските граждани“, каза Радев на Николов.

Кандидат-премиерът пък отвърна, че за него било чест да върне изпълнения мандат. След това изчете имената на министрите.

ИТН и БСП почти се разбраха

Сега предстои съставът да бъде гласуван в парламента. Дали ИТН ще съберат достатъчно подкрепа все още не е ясно.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили