Прокуратурата иска от САЩ още информация за корупцията на Пеевски и Божков

0

Прокуратурата е изпратила официално искане до САЩ за предоставяне на повече информация, на базата на която бившият депутат Делян Пеевски, бизнесменът Васил Божков, зам.-шефът на Бюрото за контрол на СРС Илко Желязков и още няколко българи са санкционирани за участие в корупция по закона „Магнитски“. Дали ще има някакъв отговор не е ясно.

И майката на Пеевски може да попадне в списъка с US-санкциите

Прокуратурата бе принудена да обяви, че започва проверки срещу всички санкционирани след като финансовото министерство САЩ включи имената им в специален списък. Санкциите срещу тях започват от замразяване на банкови сметки и забрана да се разпореждат с имущество и могат да засегнат и свързани лица – фирми, физически лица и др.

САЩ уличиха в корупция Пеевски и Божков

Години наред у нас се подозира, че посочените може да са свързани с корупционни схеми, но прокуратурата бездействаше. Акциите срещу Божков започнаха едва миналата година, а самият той твърди, че това е станало след като отказал да дава подкупи. Срещу Пеевски никога не е имало дело, а всички проверки са констатирали липса на нарушения. Името му не бе споменато и в обвинителния акт за източване на КТБ макар че той бе много близък с банкера Цветан Василев.

Най-добрата агенция за подбор на персонал