Румен Радев: Убеден съм, че не съм вършил нищо нередно

0

„Нямам никаква идея за какво се отнася питането на главния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд за имунитета на президента и що е то „държавна измяна“. Това коментира държавният глава Румен Радев, след като Гешев заяви, че е образувано досъдебно производство, свързано с президента.

„Гешев сам трябва да обяви какво е имал предвид. Нямам никаква идея за конкретен случай, но аз съм убеден, че не съм вършил нищо нередно“, категоричен бе той, като добави, че следи за отговора на съда и се надява той да се ръководи от заложените в Конституцията принципи.

Президентът допълни, че въпросът дали да се кандидатира за втори мандат все още не влиза в дневния му ред, но ако го направи, ще търси подкрепа от всички български граждани, които искат промяна в демократична посока.

„От главния прокурор очаквам старание и в реалната борба с корупцията, обществените поръчки и дори при големи проекти без обществени поръчки. Неговата основна задача е да убеди обществото, че брани закона и обществения интерес“, обясни Радев.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили