Искат имуществото на зам.-министъра от аферата с Бобокови

0
Снимка: БГНЕС

Комисията за противодействие на корупцията и и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е внесла иска за отнемане на имущество от бившия зам.-министър на околната среда Красимир Живков. Той е обвиняем по аферата „Боклукгейт“ заедно с бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови.

Атанас Бобоков и Красимир Живков остават в ареста

Според прокуратурата Живков е организирал схема, чрез която опасните отпадъци от предприятието на Бобокови „Монбат“ са били складирани на различни места в страната без разрешение. Бившият зам.-министър бе задържан миналата година и прекара няколко месеца в ареста.

Шефката на спецсъда поема делото срещу Бобокови

Сега срещу него има и иск от КПКОНПИ. Комисията настоява да му се отнемат идеални части от имоти е София – два апартамента, гаражи, ателие и паркомясто, както и двуетажна къща в Ботевград, имот в Правец и паркомясто в Поморие. Общата им стойност е над 871 хил. лв.

Христина Бобокова: Не съм Мата Хари

КПКОНПИ е решила да внесе искове и срещу още двама души. Първият е на стойност 217 хил. лв. и е срещу Злати Илиев, който е обвинен в участие в престъпен сговор за извършване на кражби. Второто дело е за над 1,9 млн. лв. Те се претендират от Боян Савов, обвиняем за участие в престъпна група за данъчни престъпления. Иска се отнемането на общо 5 недвижими имота.

Най-добрата агенция за подбор на персонал